Jump to content

Robson3022 2 Car Special!


Robson3022
 Share

Recommended Posts

8 hours ago, Schaefft said:

Hopefully it turns out to be an easy fix. Could very much just be trapped air, no heater and overheating under acceleration would make sense considering there's no coolant circulation right?

I was ready to walk away from my collection as well but a healthy discount and the fact that the round trip would have meant 150 quid wasted made me reconsider. Anything is fixable after all.

I’m hoping it’s an air lock somewhere but we will see. Worse case is it’s OMGHGF which would be a kick in the balls but anything else I can live with. 

Link to comment
Share on other sites

  • Robson3022 changed the title to Robson3022 2 Car Special!

I has done a buy!!!

 

Well 2 theoretically but one I’ve left a deposit on this morning, It’s catogorically chod but very much scene chod. Possibly not chod at all!! It was very local, I needed it for this week….

Place bets now…..

 

Second is from a top shitter here. All will be revealed in time. It’s all a bit snoop dog though…

 

 

In other fleet news the 107 I’m selling for someone has been mega handy to run about it but is still for sale (only on here) and still wants a back box.

 

The elgrand still hasn’t moved hopefully when I do get around to it it’s problems have fixed themselves!

 

The Alfa should be back this week with a full MOT!!! And then probably straight back out……

 

Will update later when I has done a collection! 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Robson3022 said:

The Alfa should be back this week with a full MOT!!!

bloody hell, that’s not still up at Andy’s ? 

Link to comment
Share on other sites

Collection was about 3 miles. No poo count, no break downs. 
 

 

1991 VW Transporter

runs and drives well enough. No PAS so I’ll end up with massive forearms!!! 
 

Can’t see it staying forever but I desperately needed a van for this week. 
 

Painted by a blind man with no hands. 

 

4411204B-8412-4740-963A-EC1EAFC5EC04.jpeg

8BF5E457-EE9C-4E8F-843B-7AD5FE71F78A.jpeg

DF291056-55EB-4106-B0C2-565EDC0561F4.jpeg

543EFC8D-DACD-47E1-B776-42A8D06565EE.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Used this as a van today!!! It vans well like a van! 
 

Blowers only blow hot and even when they are off smash hot air out which is great for the winter but…well it’s not winter. 
 

My forearms are already looking bigger!
 

More updates and pics later in the week. Vehicle 2 also hopefully by the end of the week!

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, robthedonkey said:

Who the hell decided a carpeted dash was a good idea? emoji2961.png

Dibs emoji1787.png

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
 

It’s done about as well as I think you could possibly carpet a dash to be fair!! Even the front vents are cut out! 

Link to comment
Share on other sites

Had to put my faith in this today. Needed some tiles in a hurry and some MDF. Had to drive to Leeds for the tiles so 150 mile round trip. 
 

 

Not 100% confident a 30 year old van was the tool for the job but off I popped. Guy I bought it from told engine temp light flashed intermittently and temp gauge didn’t work but it didn’t overheat. I test drove it and have done some running around and that seems to be true but I still wasn’t overly confident blasting down the A1 for 50 miles. 
 

So 6.30am off I pop. Thinking I’ll stop at Scotch Corner to evaluate and grab a coffee. 
 

Got there and van was performing beautifully so didn’t stop. Went for Wetherby instead. Grabbed a coffee knowing I was going to be a bit early took my time and then carried on. Arrived on time at the tile place, well chuffed with the performance of my 30 year old, rusty, petrol, van. 
 

Grabbed the tiles, went to return, triumphant…..turn turn turn…wouldn’t fire  at this point I could have chucked a match in it. Everything I’ve tried to do in the house has thrown up a problem. (The only reason I drove to Leeds for tiles is because someone else sent the wrong ones and I needed the last few today)

 

Oil light flashing, I checked the usual….all good. Thought id leave it too cool gave it half an hour and up she fired. YES BEST VAN EVAAAR 

 

Any how I had to stop at Darlington Wicks on the way back for MDF that I wasn’t 100% sure would fit. My man logic was that id be in there half an hour so that would be enough time to cool…..turns out it wasn’t I had to wait another 15. It did however make it to the house and then back to the MILs a few hours later. 
 

I’ll call that a success! Need to investigate the hot starting issue. If anyone has any ideas with petrol T4s of this vintage I’m all ears! 

79BD1C7A-5C70-4E2B-A0F7-DA1B63D7251A.jpeg

EC6CE79B-F65B-4D17-B70F-9371C39390A6.jpeg

5D648F00-73C6-470C-8EF4-9EED2AF0013A.jpeg

952DAE70-FB9C-4FA5-9428-2EDE53B279B8.jpeg

E17B9F50-4789-49B5-86B2-6D5BE0CFE3D9.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Cranking no start or no crank?

Cranking no start I always look to cam sensor/crank sensors first, no cranking, I'd suspect a relay overheating. Not familiar with this specifically but ignition relay getting hot, how's the alternator output? My Scorpio used to pull this crap when the alternator was failing, overvoltage, cooked ignition relay, would work okay, but then fail to restart.

Link to comment
Share on other sites

If cranking and not starting - I had this on a Cav SRi and it was the fuel pump relay overheating internally - I took to having a spare in the car constantly. It was only a few quid and a 2sec job to swap out and keep on chavving (they didn't have a good reputation at the time and were stolen a LOT)

Hope you find it easily - I went mental trying to figure mine out piece by piece! AA got seriously fucked off with me at one point as I was stuck so sodding often..........

 

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, RichardK said:

Cranking no start or no crank?

Cranking no start I always look to cam sensor/crank sensors first, no cranking, I'd suspect a relay overheating. Not familiar with this specifically but ignition relay getting hot, how's the alternator output? My Scorpio used to pull this crap when the alternator was failing, overvoltage, cooked ignition relay, would work okay, but then fail to restart.

Cranking no start 

Link to comment
Share on other sites

Fuel pump relay, any form of ignition relay, crank sensor - I reckon a sticking fuel pump relay is most likely but you could maybe diagnose that with some easy start - if it fires up sensibly on the gas it's sparking at the right times...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Van has continued to do its thing and carted all sorts of shite around without any trouble. 
 

but I has organised the second part of this two part saga and here it is!! 
 

Bought from the fastest plumber in the west (well east) @paulplomthis is the fourth car I’ve had from him and as expected he undersells and over delivers. 
 

Has nish MOT and three magic lights of ABS, Traction control and brake pad warning. Plan is to get those fixed and an MOT and use it while I thin the fleet of 7 cars out. 
 

107 is ironically going to the person im selling it for (well I was selling it for his sister) 

Alfa should be going after I’ve collected it tomorrow. 
 

Elgrand has Sat feeling sorry for itself since I bought it so will get that in the garage next week 

 

Transporter of much usefulness will be less needed as of next week so will be advertised in 2 weeks probably

xsara estate is out on long term loan and needs recalling or paying for

MG will keep being Electric and cheaper than petrol. 
 

 

A331D1FE-4323-4AC5-9E54-0DDB9A3BD8D6.jpeg

C4C03CB5-C3A9-47C1-97CD-608D83E6AC4A.jpeg

AAD92813-CA61-4107-866F-DC64E23E72AD.jpeg

571DDB3B-A924-4800-A47A-20BF26EA2289.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Is it running okay? Fil has a set of tyre pressure sensors or abs sensor (can't remember which) and a full leather interior in grey.

The garage put a new bosch battery on it. Hopefully they didn't rob it before you picked it up.

I've owned that car since December, only sat in it once and never heard it run.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, paulplom said:

Is it running okay? Fil has a set of tyre pressure sensors or abs sensor (can't remember which) and a full leather interior in grey.

The garage put a new bosch battery on it. Hopefully they didn't rob it before you picked it up.

I've owned that car since December, only sat in it once and never heard it run.

Seems to be running alright. 
 

lad who collected it said he had a chew on getting it started ETC and got someone to bring a battery for it? It’s got a battery on it now and it fired straight up so who knows what’s happened. But

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...