Jump to content
Pillock

Welcome to the new forum! Here's some tips and tricks

Recommended Posts

This might well have been already answered, but I can't find it:

As much as I very much like this new look, the one function that I used to use a lot was plain text editing, and hence putting in my own bbcode tags.  I notice that they do still generally work, but of course once you've put your tags in, you can't then edit that code should you wish to.

Does that functionality still exist?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/18/2019 at 11:50 AM, Slowsilver said:

How can I access the "most liked" thread?
There used to be a link at the bottom of the home page but not any more.

In fact none of these useful links seem to exist any more.
The search function and even a google Autoshite search for "most liked" return nothing of any use.
 

Bump for this question. Never did get an answer and I think my recent Mondeo post may have now overtaken @quicksilver's Renault 6 Rescue post.
Can any of you technical staff members give me a definitive answer? If it is no longer available since the upgrade that is fine, but it would be good to know for sure.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there an actual way to change my display name?

I've tried following the instructions on the first page of this thread but there seems to be nowhere under the settings to actually change it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, Slowsilver said:

Bump for this question. Never did get an answer and I think my recent Mondeo post may have now overtaken @quicksilver's Renault 6 Rescue post.
Can any of you technical staff members give me a definitive answer? If it is no longer available since the upgrade that is fine, but it would be good to know for sure.
 

https://autoshite.com/leaderboard/

I think this is analogous to what your looking for? (your post is at the top of it regardless :))

if you click on month top right-ish you can change the date range etc 

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, LightBulbFun said:

https://autoshite.com/leaderboard/

I think this is analogous to what your looking for? (your post is at the top of it regardless :))

if you click on month top right-ish you can change the date range etc 

Many thanks. Didn't know it had been renamed to leaderboard. Not sure if it is working properly though as if I select all time for all topics it says everything from 06/06/2013 but doesn't show the Renault 6 Rescue thread from August 2017 which has 108 likes.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Slowsilver said:

Many thanks. Didn't know it had been renamed to leaderboard. Not sure if it is working properly though as if I select all time for all topics it says everything from 06/06/2013 but doesn't show the Renault 6 Rescue thread from August 2017 which has 108 likes.
 

happy to help :) 

indeed sadly it seems like anything from before Late 2019 is not counted for whatever reason (and setting a custom date range before then just returns nothing found), perhaps an artifact/bug to do with the forum software update?

(like how the thumbnail size for all images uploaded before the software update got set to 100x100 pixels after said software update)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just noticed that the dates on posts are showing in Septic format.

eg. "On 5/13/2020 at 12:44 AM, Slowsilver said: "

Is this a site setting or something in my settings?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/13/2020 at 12:06 AM, Richard_FM said:

Is there an actual way to change my display name?

I've tried following the instructions on the first page of this thread but there seems to be nowhere under the settings to actually change it.

Click the top right hand corner and go to account, then click account settings.

From there click settings area, and then display name. This is where you can change the display name.

If that doesn’t work PM me and I’ll change it on the admin side. 
 

As for plain text editing I don’t know the answer sorry... @tobyd

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Display name editing is currently switched off - not sure why - but that'll be why you can't alter your display name!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@GBJ - the US format is the default, I've switched it to UK by default - good spot!

Might not be retroactive though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone else intermittently finding image loading to be horrendously slow over the last 48 hours or so?

Seems to be sporadic but when it happens it's taking minutes for images to load in.  I just get the placeholder box sitting there slowly fading from white to grey and back again for ages.

Doesn't seem to be my connection as it's only been noticeable on here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not in the last 48 hours but I have seen this previously with images just loading forever. Assumed it was just me previously.

I do have a suspicion about the cause.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/2/2020 at 11:43 AM, tobyd said:

Interesting...can you reliably reproduce that and does it do it in Firefox? It looks like its getting confused over some selected text when its doing its 'new paragraph instead of newline' thing.

 

 

Missed this...

Yes, it definitely happens in Firefox, both on mobile and desktop, I've observed this on two mobile devices (Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy Tab S3) and both my desktop and laptop.  There seems to be no rhyme nor reason to it, just randomly it will eat a bunch of text.  It doesn't need to be when starting a new paragraph or anything, it just seems to happen completely randomly while typing.  Looking at my previous post on the subject, apparently I have seen this in Chrome as well which I've obviously switched to at some point to try to dodge the issue in case it was a Firefox issue.

I spent a long while swearing at the touchpad on the laptop thinking the "disable touchpad while typing" option had been deselected and I'd brushed it with my palm while typing or something...until I observed exactly the same on the desktop.

On desktop it's hardly the end of the world...I grumble, undo and *MOST* of the time the text is recoverable, but not always.  On the phone or tablet on the other hand it's absolutely maddening as as far as I'm aware there is no equivalent to ctrl+Z.  It has got my phone hurled at the wall at least twice so far when it's done it 90% of the way through a long post.

 

The other one I've found lately is that on mobile the browser at least a couple of times a day seems to get confused about where the cursor is - trying to click the previous/next page buttons instead results in whatever is a good 1/4 of the way up the screen from what I was aiming for getting clicked on.  The only way to resolve this seems to be to rotate the device to cause the page to redraw or to manually refresh the page.  Scrolling/zooming doesn't have any effect.  I thought this was just my phone initially but I observed it on my tablet this morning as well.  Apologies to whoever it was that I liked/unliked a post of about four times earlier today while trying to switch pages...I've only noticed it affecting the lower part of the screen so far.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since my phone update my camera now takes pictures with a .heic format. The forum software doesn't display them, instead they have to be downloaded which is a pain. 

Is it possible to change this so they display straight away please?

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, cort1977 said:

Since my phone update my camera now takes pictures with a .heic format. The forum software doesn't display them, instead they have to be downloaded which is a pain. 

Is it possible to change this so they display straight away please?

To attack it a slightly different way, can you change the file type that the phones saves pictures as? On my Moto G7 in camera I click on the icon of a camera with 'A' on it, drop it down to 'M' for manual then it allows me to select between .jpg and RAW formats. What phone is it? I'm not familair with .heic format?

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's a good idea, it's a Samsung android phone of some sort. I will look into it.

In the meantime I downloaded a conversion app that works, it's just another step.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don’t know where else to post my query, hopefully here is fine.

Our For Sale section allows wanted ads as well as offers of various non motoring related paraphernalia, which clutters up the listings.

Would it be possible to create separate sections for wanted listings and another for the sale of non car related items?

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems that the image loading delay has now developed into images actually missing.

Screenshot_20200721_194350_org.mozilla.firefox.thumb.jpg.3ab15e2dd7a07e84c7c65d818a576fd0.jpg

These were all showing the white rectangular placeholder for 30 seconds or so before it gave up and rendered the page shown above, including one half-loaded image.  Clicking on the absent images just dumped you on a 404 error page.

It's been noted by @LightBulbFun that a few older pages seem to be missing images in the same way to the screenshot above...have to tend to think these are somehow related.

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, Zelandeth said:

It's been noted by Lightbulbfun that a few older pages seem to be missing images in the same way to the screenshot above...have to tend to think these are somehow related.

yeah to further this comment for the admins, heres a direct link to an example post where all its imagines have gone missing/broken

 

https://autoshite.com/topic/29443-zels-motoring-adventuresjag-citroen-mercedes-ac-model-70-1907-xantia-paint-pondering/?do=findComment&comment=2032247

 

I have noticed a few of my own files go walkies like this here and there over the past few months as well

(and they (well a broken URL) still show up under the attachments page under the my profile button when you click on your user name, but the actual image file is nowhere to be found)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone had a chance to look into this image loading issue?  I've just given up after about ten minutes of trying to see the latest entries in the Lazy Spotters Thread.  Just white placeholders sitting there forever.

Edit: meant to also mention that sometimes this issue while on mobile at least, can be resolved by rotating the device which triggers a page redraw.  One thing which springs to mind as a possibility is that image loading could possibly not be happening if there was something amiss in the communication between the browser and server...the "lazy image loading" function obviously needs to know where on the page the browser is focused, if that page location isn't being reported properly obviously the images won't load.

Just a theory, I know very little about current web design as I'm still stuck in 2002 on that count, seemed worth mentioning though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was getting a lot of Cloudflare error 502 last night-server unresponsive. Dunno if that had anything to do with it? Overloaded VM somewhere maybe?

Share this post


Link to post
Share on other sites

speaking of forum issues given the heat someone in this heat might want top up the coolant in the Autoshite server LOL

as I have noticed a return of the 5xx errors over the past few days

164637537_Screenshot2020-08-10at18_36_34.thumb.png.ff5121aa439c962c3756cf8aaed3d5ee.png

 

1457220628_Screenshot2020-08-10at18_26_57.thumb.png.40246b8b63d9e8e3cee5cace06c39f99.png

 

1833544529_Screenshot2020-08-11at13_17_19.thumb.png.b1ba1825120b60b36620fc255b42987f.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Stanky
      Hi all,
      Apologies for the downtime, there was some routing issues with our hosting provider which meant the server was cut off from the outside world. I'm finding out what went wrong and how we can avoid a repeat.
       
    • By pauldoubleyou
      A proper shite 90s jet ski just came up by me and I’m sorely tempted. Looks like a decent version of the year, a seadoo spi.
       
      Seems rotax powered which I remember from my karting days and I’m hoping to go and see it tomorrow. Looks like a two cylinder carb fed job.
       

       
      Anyone played with them?
       
      As usual the engines in bits and it’s missing the jet whatever that is. Presume where the prop fires water down?
       
      Are there any rules to it’s use or can I just get it running and blast about on it on the local water and lochs?
       
       
      Sent from my iPhone using Tapatalk
    • By pauldoubleyou
      So I’ve held off here for a month now but I’m stuck and need advice.
       
      Some of you might remember I had a Golf Turbo estate for sale in Jan. Well I sold it to Exiled_Tat_Gatherer and he paid for it with the intention of collection.
       
      But, I haven’t had a message off him in nearly 4 weeks now and I’ve messaged loads. I’ve phoned him and got voicemail. Now I’m not trying to muddy the lads credibility at all, he’s done his bit but I’m worried about not being able to get in touch.
       
      He’s in Belgium and intended to fly over and collect. I’m aware he bought numerous other cars off here and wanted to collect them all in a oner but he’s now not posted in ages.
       
      What the hell do I do? I really need the car shifting but he’s paid for it. I can’t store it forever and I’m still paying tax on it so it can be legal for him to collect.
       
      Really stuck. Any advice appreciated. I’m erring towards selling it on and refunding him if I can get hold of him but don’t want to be the arsehole.
       
      Sorry if this isn’t the way to do things but I’m really at a loss.
       
       
      Sent from my iPhone using Tapatalk
    • By pauldoubleyou
      Seen on Facebook. No pics of the monza / manza
       

       
       
      Sent from my iPhone using Tapatalk
    • By pauldoubleyou
      Is anyone else into their kits? In new money, that’s scale models.
       
      Is anyone selling any? I have an unhealthy collection that I can’t particularly let the wife see.
       
      Latest Abrams about ready to be weathered and next oldie but goody..
       

       

       
       
       
       
      Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
  • Create New...